Muotoilutoimisto RATIA

Muotoilutoimisto Ratian perustajan Ristomatti Ratian suunnittelemien tuotteiden kirjo on valtava: lakanat, laukut, lasit, astiastot, huonekalut, korut, kattilat, kiukaat, lasten vaatteet, jne. Mukaan mahtuu lukuisia tuttuja klassikkoja, joista monet ovat edelleen tuotannossa, kuten Marimekon 301-olkalaukku, Palaset-sisustuselementtisarja sekä Saaristo-sarja. Ratian tuotteissa näkyy suunnittelijalle ominainen selkeä, konstailematon ja ajaton suunnittelu.

Ristomatti Ratian muotoiluperintöä kunnioittava RATIA on jatkanut kulkuaan samalla ennakkoluulottomalla tavalla, jota suunnittelija on itsekin aina edustanut: uteliaana, uudistushaluisena ja kunnianhimoisena suhtautumisena uusille aluevaltauksille, laadusta tinkimättä. RATIA-tuoteperheeseen kuuluu kauniin yksinkertaisia tuotteita arkeen ja elämän tärkeisiin hetkiin. Suunnittelussa pyritään tuotteiden pitkäikäisyyteen – muotoiluun, joka kestää sekä käyttöä että aikaa.

Vuosien mittaan RATIAn tuotteiden ympärille on muodostunut käsite RATIA Lifestyle. Tyylin tunnusmerkkejä ovat rento eleganssi, raikkaat kuosit sekä omaperäinen muotoilu