Hos VM-Carpet kan du även beställa mattor enligt dina egna mått, varvid de förses med en baksida, skärs till och förpackas.

Mattorna skärs till av en fyra meter bred rulle, som är 30–60 meter lång. Inom ramarna för dessa mått kan vi skära till mattor i nästan vilken form som helst. Du kan välja form utifrån färdiga modeller eller formge din modell själv. Formen bygger ofta på möblernas placering eller på rummets form och stämning. Du kan även använda till exempel fritidsintressen eller djur- och seriefigurer som tema.

Det material som passar bäst för formskurna mattor är ryamattor, till exempel Elysee, Hattara, Tessa, Code, Satine och Romance. Mattor som kantas kan också skäras i olika former, men kantningen medför egna begränsningar i fråga om till exempel storleken på vinklarna. När det gäller standardstorlekar delas formskurna mattor in i två grupper beroende på om mattan skärs till av en kvadratisk eller rektangulär bit. Skräddarsydda mått är möjliga upp till fyra meters bredd.

Du kan beställa specialformer under rubriken ”PRODUKTER” genom att ange önskad form eller storlek i menyn i samband med mattbeställningen.