Muotoilu

Teemme tiivistä yhteistyötä maamme eturivin suunnittelijoiden kanssa. Tervetuloa tutustumaan!

 • In love with yarns & design -suunnittelukilpailu

  VM Carpet täyttää 50 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi järjestämme yhteistyössä Young Finnish Designin kanssa nuorille muotoilijoille suunnatun suunnittelukilpailun! Kilpailutehtävänä on suunnitella VM Carpetin omaan mallistoon soveltuva kudottu matto hyödyntäen VM Carpetin olemassa olevia materiaaleja: villalankaa, paperinarua, villa-pellavalankaa, puuvillaontelokudetta tai juuttinarua.

  Kilpailu alkaa 12.1.2023 ja päättyy 31.5.2023. Finaalikolmikko valitaan VM Carpetin 50-vuotis kesäjuhlissa Lappajärvellä 7-8.6 VM Carpetin showroomilla ja voittaja valitaan Habitare-messuilla syyskuussa 2023. Kilpailun tavoitteena on voittajatyön/töiden kaupallistaminen. Sopimusneuvottelut töiden kaupallisestamisesta käydään erikseen voittajan/voittajien kanssa.

  Palkinnot
  Pääpalkinto 2000€
  Lisäksi jaetaan kaksi kunniamainintaa

  Valintaperusteet
  VM Carpet on vastuussa finalistien valinnasta ja valitsee myös juryn, joka valitsee voittajan/voittajat (Habitare-messut).
  Suunnittelukilpailutöiden on osoitettava korkeatasoista tuotemuotoiluosaamista.

  Arvostelussa painotetaan
  -tuotteiden kestävyyttä ja käytettävyyttä
  -teollista valmistettavuutta
  -kestävän kehityksen periaatteita
  -ehdotuksissa tulee ottaa huomioon myös tuotteiden kilpailukykyisen hinnoittelun mahdollisuus.

 • Elina Helenius

  Elina Helenius on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija. Hänet on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on esillä mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa. Teollisuustaiteen Liitto Ornamo nimitti hänet Vuoden 2012 tekstiilitaiteilijaksi.

   

  Tunnusomaista Heleniuksen töille ovat yksinkertainen koristeellisuus ja aistikkaat väriyhdistelmät. Helenius kertoo pyrkivänsä ilmaisemaan töillään kauneutta ja tasapainoa. Asioita, joita suunnittelijan mukaan ei maailmassa ole liikaa. VM-Carpetille Elina Helenius on suunnitellut mm. upean Laituri-villamaton.

  DUO mallisto

  Suomessa valmistettavat, käsityönä viimeisteltävät korkealaatuiset DUO-matot kestävät elämää ja kulutusta solahtaen saumattomasti aina ajankohtaiseen sisustukseen. Matot kudotaan ammattiylpeydellä parhaista luonnonmateriaaleista, pehmeällä väripaletilla ja hurmaavilla tekstuureilla. Ajatonta muotoilua ja käytännöllistä kauneutta edustavat DUO-matot ovat sekä helppohoitoisia että ekologisia – perinteistä pohjoismaista suunnittelua parhaimmillaan. Laadukkaan ja miellyttävän aistillisen DUO-mattomalliston on VM Carpetille suunnitellut tekstiilitaiteilija Elina Helenius.

  Tutustu tuotteeseen
 • Liina Blom

  Liina Blomilla on viidentoista vuoden kansainvälinen kokemus muotoilijana ja luovana johtajana. Suunnittelutyössään hän yhdistää tulevaisuudentutkimuksen, materiaali- ja tuotantotiedon sekä ajatuksen lopullisesta käyttökohteesta ja luo niiden kautta uusia, kestäviä ja mahdollisimman pitkäikäisiä ja sielukkaita tuotteita, innolla!

   

  VM Carpetin kanssa Liina on voinut toteuttaa mattoja yhdistelemällä laadukkaita ja käytännöllisiä materiaaleja kuten villaa ja paperia, mutta myös suunnitellut kosteisiin tiloihin soveltuvia tuotteita ja kokeilla uusia, rohkeitakin tuotantoratkaisuja ja materiaaleja kuten metallia. Viimeisimpänä tunnustuksena hänen osaamisestaan on syksyltä 2016 MoOD AWARD –muotoilupalkinto Belgiasta.

   

  Liinan VM-Carpetille suunnittelemasta Valkea-matosta suunnittelija sanoo näin: ”Ylellinen hetki talvi-illan kajossa, hiljaisuus, käperry lämpöiseen ja pehmeään. Jokaisen suunnittelemani tuotteen takana tarina, materiaalien ja sidoksen leikki sekä ajatus lopullisesta käyttötarpeesta. Valkea-matossa on laatua, ripaus tuttua ja sen kudotussa pinnassa twistiä luovat villa ja paperi.”

  Valkea / design Liina Blom

  Valkea on ylellinen villamatto, joka ansaitsee paraatipaikan. Valkea-maton pinta on tiiviiksi kudottua, ylellistä villaa, joka tuo sisustukseen lämpöä ja pehmeyttä. Pohjassa on liukumaton EVAPOLYTEX, joka tekee matosta ryhdikkään. Pohjausmateriaali sopii kaikille lattiapinnpolle ja myös lattialämmitteisiin tiloihin. Pohja ei jätä jälkiä lattiaan ja on hajuton ja kierrätettävä. Toimitusaika 2-3 viikkoa. Tilaa ilmainen materiaalinäyte suoraan kotiisi täältä.

  Tutustu tuotteeseen
 • Tuulikki Peltonen

  Tuulikki Peltonen is a textile and surface designer who is specialized in woven textiles and surface pattern collections. She has graduated as a Master of Arts from the Aalto University School of Arts, Design and Architecture with the Fashion, Clothing and Textile Design major. Her way of designing is characterized by craft skills and a strong interest in experimenting with different materials, textures, and color combinations. In the textile products designed by Tuulikki, one can find carefully considered, simplified textural rhythms, but also playful and colorful styles. Product quality and sustainability are important to her.
  In cooperation with VM Carpet, Tuulikki has used her weaving and material knowledge and designed rug models for the home, of which the latest is the Pajukko paper yarn rug. She describes the design work of Pajukko like this:
  “I weave small samples when designing rugs, and so also with the Pajukko rug. One theme I wanted to express through weaving, was Nordic beautiful everyday life. The domestic willow dye combined with brown undyed paper yarn and the effortlessly elegant weave bring calm Scandinavian aesthetic to the home.”

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.