Muotoilu

Teemme tiivistä yhteistyötä maamme eturivin suunnittelijoiden kanssa. Tervetuloa tutustumaan!

 • Elina Helenius

  Elina Helenius on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija. Hänet on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on esillä mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa. Teollisuustaiteen Liitto Ornamo nimitti hänet Vuoden 2012 tekstiilitaiteilijaksi.

   

  Tunnusomaista Heleniuksen töille ovat yksinkertainen koristeellisuus ja aistikkaat väriyhdistelmät. Helenius kertoo pyrkivänsä ilmaisemaan töillään kauneutta ja tasapainoa. Asioita, joita suunnittelijan mukaan ei maailmassa ole liikaa. VM-Carpetille Elina Helenius on suunnitellut mm. upean Laituri-villamaton.

  DUO mallisto

  Suomessa valmistettavat, käsityönä viimeisteltävät korkealaatuiset DUO-matot kestävät elämää ja kulutusta solahtaen saumattomasti aina ajankohtaiseen sisustukseen. Matot kudotaan ammattiylpeydellä parhaista luonnonmateriaaleista, pehmeällä väripaletilla ja hurmaavilla tekstuureilla. Ajatonta muotoilua ja käytännöllistä kauneutta edustavat DUO-matot ovat sekä helppohoitoisia että ekologisia – perinteistä pohjoismaista suunnittelua parhaimmillaan. Laadukkaan ja miellyttävän aistillisen DUO-mattomalliston on VM Carpetille suunnitellut tekstiilitaiteilija Elina Helenius.

  Tutustu tuotteeseen
 • Liina Blom

  Liina Blomilla on viidentoista vuoden kansainvälinen kokemus muotoilijana ja luovana johtajana. Suunnittelutyössään hän yhdistää tulevaisuudentutkimuksen, materiaali- ja tuotantotiedon sekä ajatuksen lopullisesta käyttökohteesta ja luo niiden kautta uusia, kestäviä ja mahdollisimman pitkäikäisiä ja sielukkaita tuotteita, innolla!

   

  VM Carpetin kanssa Liina on voinut toteuttaa mattoja yhdistelemällä laadukkaita ja käytännöllisiä materiaaleja kuten villaa ja paperia, mutta myös suunnitellut kosteisiin tiloihin soveltuvia tuotteita ja kokeilla uusia, rohkeitakin tuotantoratkaisuja ja materiaaleja kuten metallia. Viimeisimpänä tunnustuksena hänen osaamisestaan on syksyltä 2016 MoOD AWARD –muotoilupalkinto Belgiasta.

   

  Liinan VM-Carpetille suunnittelemasta Valkea-matosta suunnittelija sanoo näin: ”Ylellinen hetki talvi-illan kajossa, hiljaisuus, käperry lämpöiseen ja pehmeään. Jokaisen suunnittelemani tuotteen takana tarina, materiaalien ja sidoksen leikki sekä ajatus lopullisesta käyttötarpeesta. Valkea-matossa on laatua, ripaus tuttua ja sen kudotussa pinnassa twistiä luovat villa ja paperi.”

  Valkea / design Liina Blom

  Valkea on ylellinen villamatto, joka ansaitsee paraatipaikan. Valkea-maton pinta on tiiviiksi kudottua, ylellistä villaa, joka tuo sisustukseen lämpöä ja pehmeyttä. Pohjassa on liukumaton EVAPOLYTEX, joka tekee matosta ryhdikkään. Pohjausmateriaali sopii kaikille lattiapinnpolle ja myös lattialämmitteisiin tiloihin. Pohja ei jätä jälkiä lattiaan ja on hajuton ja kierrätettävä. Toimitusaika 2-3 viikkoa. Tilaa ilmainen materiaalinäyte suoraan kotiisi täältä.

  Tutustu tuotteeseen
 • Jukka Rintala

  Jukka Rintala on yksi Suomen kuuluisimpia muotisuunnittelijoita. Hänen yli 40-vuotinen työuransa hakee vertaistaan. Suuri yleisö tuntee Jukan parhaiten hänen ylellisistä ja upeista iltapuvuistaan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Mutta Jukan työ ei rajoitu pelkästään muotiin. Hänen herkän ja samalla voimakkaan kädenjälkensä voi nähdä myös kodintekstiileissä, sisustuskankaissa, matoissa, tapeteissa ja maalauksissa. Tekemisen monipuolisuus inspiroi Jukkaa. Hän pitää tiukasti kiinni omasta persoonallisesta tyylistään ja suunnittelijan vahvoista viivoista muodostuvat piirrokset siirtyvätkin usein täysin sellaisenaan erilaisiin tuotteisiin. Jukka Rintalan ja VM Carpetin välisen yhteistyön alkamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu lukuisia toinen toistaan upeampia mattoja, joista suuri osa on ylellisiä villasta käsin tuftattuja nukkamattoja. Lisäksi Jukka on suunnitellut VM Carpetille perinteisiä räsymattoja. Yhteistyö jatkuu edelleen ja juhlavuoden kunniaksi luvassa on jotakin aivan uutta. Siitä kuulemme lisää ensi vuonna.

 • Muotoilutoimisto RATIA

  Muotoilutoimisto Ratian perustajan Ristomatti Ratian suunnittelemien tuotteiden kirjo on valtava: lakanat, laukut, lasit, astiastot, huonekalut, korut, kattilat, kiukaat, lasten vaatteet, jne. Mukaan mahtuu lukuisia tuttuja klassikkoja, joista monet ovat edelleen tuotannossa, kuten Marimekon 301-olkalaukku, Palaset-sisustuselementtisarja sekä Saaristo-sarja. Ratian tuotteissa näkyy suunnittelijalle ominainen selkeä, konstailematon ja ajaton suunnittelu.

  Ristomatti Ratian muotoiluperintöä kunnioittava RATIA on jatkanut kulkuaan samalla ennakkoluulottomalla tavalla, jota suunnittelija on itsekin aina edustanut: uteliaana, uudistushaluisena ja kunnianhimoisena suhtautumisena uusille aluevaltauksille, laadusta tinkimättä. RATIA-tuoteperheeseen kuuluu kauniin yksinkertaisia tuotteita arkeen ja elämän tärkeisiin hetkiin. Suunnittelussa pyritään tuotteiden pitkäikäisyyteen – muotoiluun, joka kestää sekä käyttöä että aikaa.

  Vuosien mittaan RATIAn tuotteiden ympärille on muodostunut käsite RATIA Lifestyle. Tyylin tunnusmerkkejä ovat rento eleganssi, raikkaat kuosit sekä omaperäinen muotoilu

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.