SOSIAALINEN VASTUU

Yrityksen takana ovat aina ihmiset. Meidän mattojamme tekevät ja käyttävät ihmiset. Inhimillisyyteen kuuluu myös lupa tehdä virheitä. Niistä oppii. Tuotteemme on tehty kestämään aitoa elämää.

VM Carpet panostaa työolosuhteisiin, turvalliseen työskentelyyn ja osaamisen kehittämiseen. Ihmisoikeudet ja tasa-arvoinen kohtelu ovat meidän peruspilareita.

”Yrityksemme arvot ovat aitous, yrittäjähenkisyys, suomalaisuus ja inhimillisyys. Nämä arvot näkyvät arjessamme.” – väittämä sai henkilökunnaltamme korkean 4/5 arvosanan Varman 05/2023 teettämän työhyvinvointikyselyn mukaan. Samassa työhyvinvointikyselyssä VM Carpet sai henkilökunnan työkykyisyyttä mitatessa arvosanan 8,4/10.

LUPAUS YMPÄRISTÖLLE

Perheyrityksemme valmistaa matot Lappajärven rannalla mittojen mukaan. Kaikkea toimintaa ohjaa lupauksemme kunnioittaa luontoa ja rasittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Suurimmalla osalla tuotteistamme on Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta valmistuksesta.

Valmistuksessa syntyvät jätepalat hyödynnämme pääosin omassa toiminnassamme ja loput käytetään energiajätteenä Vaasan Mustasaaressa

VM Carpet on jo aiemmin siirtynyt käyttämään 100% ilmastoneutraalia vesisähköä. Sähköntuotannon elinkaaren aikaiset kasvihuonepäästöt on kompensoitu päästövähennyssertifikaateilla (CER, Certified Emission Reduction tai VER, Voluntariy Emission Reduction), jotka on myönnetty uusiutuvan sähköntuotannon projekteille.

Aurinkovoimala täydentää ympäristöä kunnioittavaa energiahankintaamme. Halusimme tehdä enemmän kuin vain toimia neutraalisti ympäristön suhteen. Vuosina 2021 ja 2023 olemme valjastaneet tehdaskiinteistömme katot aurinkoenergian tuotantoon. Nykyinen aurinkovoimalamme on kooltaan 72,84 kWp ja tuottaa energiaa arvioituna 69647 kWh vuosittain. 

Olemme matkalla kohti entistä ympäristövastuullisempaa toimintatapaa. Olemme rakentaneet Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää ja meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti. Ympäristöjärjestelmän avulla pyrimme tunnistamaan toimintamme, tuotteidemme ja palvelujemme välilliset ja välittömät ympäristövaikutukset ja toimimaan suunnitelmallisesti erilaisten päästöjen ja jätteiden sekä energian ja luonnonvarojen kulutuksen vähentämiseksi. Olemme myös laskeneet toimintamme hiilijalanjäljen 2021.

Video: Ralos Aurinkovoimalat

TALOUDELLINEN VASTUU

VM Carpetilla on vahva talous, joka takaa hyvän pohjan uudistua kestävästi arvojamme kunnioittaen.

Noudatamme kaikkia lakisääteisiä velvoitteita mielellämme. Maksamme kaikki verot Suomeen. Henkilökunnan sitoutuneisuus ja pitkät työsuhteet kertovat siitä, että olemme maksaneet tehdystä työstä asianmukaisen korvauksen ajallaan ja oikein.

Suomen Asiakastieto Oy on myöntänyt VM Carpetille korkeimman mahdollisen Suomen Vahvimmat -sertifikaatin. Luokitus on näkyvä todiste yrityksen luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja erinomaisesta maksukyvystä.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.