Tuulikki Peltonen

Tuulikki Peltonen on tekstiili- ja kuosisuunnittelija, joka on erikoistunut kudottuihin tekstiileihin ja painokuoseihin. Hän on valmistunut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi Fashion, Clothing and Textile Design -pääaineesta. Hänen työskentelyään kuvaa käsillä tekeminen ja vahva kiinnostus erilaisten materiaalien, tuntujen ja väriyhdistelmien kokeilemiseen. Tuulikin suunnittelemista tekstiilituotteista voit löytää tarkkaan harkittuja, yksinkertaistettuja tekstuurirytmejä, mutta myös leikkisää ja värikästä jälkeä. Tuotteen laatu ja ekologisuus ovat tärkeitä hänelle.

Yhteistyössä VM Carpetin kanssa Tuulikki on käyttänyt sidos- ja materiaalituntemustaan ja suunnitellut kodin mattomalleja, uusimpana Pajukko-paperinarumaton. Pajukon muotoilutyöstä hän kertoo näin:
”Kudon pieniä mallipaloja mattosuunnittelua tehdessäni ja niin myös Pajukko-maton kohdalla. Yksi teema, jota pyrin ilmaisemaan kutoen, oli pohjoismainen kaunis arkisuus. Kotimainen pajuväri yhdistettynä ruskeaan värjäämättömään paperinaruun ja eleettömän elegantti sidos tuovat kotiin rauhallista skandinaavista estetiikkaa.”