Pue kotisi lattiat syksyyn

Meillä Suomessa on selkeästi erottuvat vuodenajat. Onko jokin niistä oma suosikkisi? Useimmat rakastavat kesää, mutta jokaisessa vuodenajassa on omat ihanat erityispiirteensä.

Syksyinen koti

Kuvittele mielessäsi kaunis syksyinen päivä, aurinko vielä hellii päivällä kasvojasi – illalla viileys kutsuu viettämään aikaa lämpimässä kodissa. Luonnonmateriaalit villa, pellava ja puuvilla ottavat meidät luonnolliseen syleilyynsä kotona.

Valitse riittävän suuret matot luomaan lämmintä tunnelmaa. Iso matto kokoaa tilan funktion, luo siitä kutsuvan paikan, joka houkuttelee viettämään aikaa. Käperry lempipuuhaasi, ota lämmin juoma ja pidä torkkupeite lähettyvilläsi.

Syksyinen koti vaatii matolta paljon. Maton pitää pysyä hyvin paikallaan –  arjessa mennään, tullaan ja liikutaan. Helppohoitoinen matto on käsitelty likaa hylkiväksi ja tarvittaessa maton pitää olla vesipestävä. Laadukkaille matoille riittää huolloksi pelkkä imurointi, mutta halutessasi voit viedä sen haukkaamaan raitista syksyistä ilmaa myös ulos. Varo vahingoittamasta mattoa ravistelemalla tai piiskaamalla. Jos matolle tipahtaa, vaikka sitä lempijuomaa, imeytä kuivalla liinalla suurimmat nesteet heti pois. Voit puhdistaa mattoa hellävaraisesti myös paikallisesti. Useimmiten laadukas matto ei ole pienistä toilailuista moksiskaan.

Millaisia sävyjä syksyiseen kotiin?

Lämpimät, murretut sävyt löytyvät luonnosta. Hyödynnä kodissa ruskan sävyjä – tuo huoneeseen lämpimiä murrettuja ruskean ja poltetun oranssin sävyjä. Höystä tilaa pehmeästi vihreällä ja harmaalla. Jatka hyvin omintunnoin kaunista ruskaa kotonasi pidempään ilostuttamassa harmaita marraskuisia päiviä.

Miltä lämpimät sävyt ja materiaalit tuntuisivat Sinun kodissasi?

Tilaa materiaalinäyte ja pääset näkemään sen omin silmin.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.