Viita-ahos mattfabrik Sedan 1973

Arvet från Aila och Arto Viita-ahos arbete lever vidare

Produktrekommendationer

Mattor är en av de viktigaste heminredningstextilierna.
Rätt matta kommer göra underverk för inredningen.
Se våra favoriter

Måttbeställning

Alla hem har olika storlekar och en standardstorlek på en matta passar inte alltid in hos dig eller i din inredning. Nästan alla våra mattor går att få både i vanliga standardstorlekar, men kan också skräddarsys enlig dina egna mått. Maximal bredd är fyra meter och du kan få en längd på upp till 30 meter. Förutom anpassningar efter storlek, så kan du även välja formen på mattan.

VM Carpets mattor har en unik EVAPOLYTEX-bas som möjliggör specialbeställda storlekar och gör mattan halkfri, samtidigt som de behåller sin form och flexibilitet. Baksidan innehåller inte latex och lämnar inga spår på golvet, den är luktfri och lämplig för alla golvmaterial – inklusive golv med golvvärme.

Kolla in DUO-kollektionen!

Utrymme

Hur väljer man en lämplig matta för vardagsrummet, hallen eller matsalen? Läs våra tips nedan om hur du beroende på ditt utrymme väljer rätt storlek på mattan, det bästa materialet och skaffar de mest spektakulära mattorna.

Ladda ner vår nya 2024-broschyr här

Beställ materialprov

Ingenting ersätter ett äkta materialprov. Du kan se hur färgen ser ut och känna på materialet. Vi ger dig valfritt prov, så att du kan både se och känna innan du bestämmer dig.

Jag vill ha ett materialprov från följande matta:

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

VMC Project

Inredningsarkitekter och -designer

VMC Project betjänar designer i projekt och skapar lösningar för olika mattbehov, akustikproblem och krävande utrymmen i projekt av alla storlekar.

Vårt urval omfattar högkvalitativa heltäckande mattor, textilplattor och mattor.
VMC Project är en del av VM Carpet, Finlands största mattfabrik.

Är du en återförsäljare?

I vår portal för proffs kan du hitta mer information om produkter, försäljningsmaterial, kampanjer osv. Logga in eller registrera dig.

Spela videoklipp

Vår historia

Arto och Aila Viita-aho grundade ett mattväveri år 1973. VM-Carpets mattor tillverkas fortfarande med samma vänliga och hederliga, men innovativa attityd.

År 1975 bestämde sig Arto Viita-aho tillsammans med sin vän Harri Kujala för att köpa mattrasor från Sverige till sitt nyöppnade mattväveri.

Harri Kujala, som kunde svenska, fick ringa det första samtalet. Damen i växeln kopplade honom till den lokala länsmannen. Nästa samtal hamnade hos en möbelaffär som hette Ikea. Där fanns inga mattrasor, men Harri hade talets gåva och sålde den första stora beställningen nästan på stående fot.

Och på den vägen är det fortfarande. VM-Carpets mattor tillverkas ännu i dag med samma vänliga och glada, men noggranna, ärliga och innovativa attityd.

Människorna bakom mattorna

Vi på VM Carpet tillverkar mattor med stor passion. Vi värdesätter vältillverkade produkter och nöjda kunder. Därför kan vi vara stolta över vårt arbete. Vi väver in autenticitet, mänsklighet och finskhet i varje matta
Familjeföretagets rötter går tillbaka till 1973, då Aila och Arto Viita-aho grundade ett mattväveri i sin tomma lada. Idag innebär vardagen vid en mattfabrik flera olika arbetsmoment, från tillverkning och färgning av ett papperssnöre, till vävning, backning och skärning samt efterbehandling.

Mattorna är resultatet av ett samarbete där varje arbetsmoment är avgörande och varje medarbetare behövs. Vår expertis kompletteras av designexperter, finska textildesigners, varav flera som vi har samarbetat med under lång tid. VM Carpets medarbetare är en del av familjen. Anställningsförhållandena är långa och de anställda som varit med oss längst har arbetat hos oss i över 30 år, varav några är andra generationens arbetare.

Vårt hjärta, det vill säga vår produktion, är belägen i Lappajärvi. Vårt familjeföretag tillverkar måttbeställda mattor vid Lappajärvis strand. Vi har ett kontor samt flera produktionsanläggningar runt sjön. Några av våra experter arbetar i huvudstadsregionen, där vi har vår egen VM Carpet Outlet-butik i Tammisto, Vanda. Vi värdesätter möten med människor, därför erbjuder vi flexibel betjäning runt om i hela Finland.

Vi värdesätter vältillverkade produkter och nöjda kunder. Därför kan vi vara stolta över vårt arbete.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.