Hall

Det krävs mycket av en hallmatta – den måste ge ett välkomnande första intryck och stå emot hårt slitage för att se bra ut, både i vardagen och vid finare tillfällen.

Allt Hall

Det krävs mycket av en hallmatta – den måste ge ett välkomnande första intryck och stå emot hårt slitage för att se bra ut, både i vardagen och vid finare tillfällen.

Mattor till hallen

Hallen är som ett visitkort för hemmet, det är en inredningsdetalj som skapar det första intrycket av ditt hem. Det krävs mycket av en hallmatta, den måste se bra ut både i vardagen och vid finare tillfällen.

Det kan vara svårt att hitta en matta med rätt mått till hallen. Alla hallar och gångar är olika, om det är i en bostad, större offentliga utrymmen, andra former eller exempel av delvis bredare utrymmen. Med en matta från VM Carpet så kan du på ett vackert och funktionellt sätt pryda ingången till ditt hem med en matta i precis rätt storlek.

Den behandlade mattan är väl lämpad för hårt slitage. Ytan på mattan har trådar som är mer hållbara och samtidigt ser bra ut. Trådkanterna är viktiga i hallmattor, då tunna trådar bryts av och direkt gör att mattkanten blir fluffig och sliten. Läs mer om våra slitstarka mattor.

Hallen ser bättre ut med en matta som har rätt bredd. Mattan ska minst vara lika bred som ytterdörren. Det är en bra idé att lämna golvet synligt på kanterna (5-10 cm). Det gör att utrymmet ser rymligt ut och fortfarande är lätt att hantera vid städning. Generellt fungerar en större matta bättre än flera mindre mattor. I långa korridorer kan fler mattor bryta längden på korridoren för att bli mer rumliknande. Rekommendationen är att ingen enskild matta ska vara mer än 450 cm lång. I en 8-10 meter lång korridor är det därför en god idé att inreda med två mattor.

Materialet i en hallmatta lämpar sig bra för hårdare och slätare ytor. Sisal, pappersgarn och andra hårdvävda mattor fungerar även bra vid hårdare slitage. Hallmattan måste vara smutsavvisande och lätt att rengöra. Vi behandlar de flesta vävda mattor med en smutsavvisande behandling, liksom mattornas remsor på kanten. Läs om hur du tvättar din matta.

Det blir mycket rörelse i hallar och korridorer. Mattan ska ha en högkvalitativ undersida, som håller mattan på plats, fungerar bra med golvvärme, inte smälter och gör att mattan håller formen. Läs mer om EVAPOLYTEX®-basen som utvecklats i Finland.

Vår kollektion är designad för att skapa helheter, du kan starta med hallen och använda samma nyanser i olika rum i hemmet. Hallen i hemmet kommer också att få en lyxig look med korta luggmattor som Satine eller Basalt.

Skapa en vacker hall i din stil. I vår samling är dessa mattor väl lämpade för gångar och korridorer.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.