De högklassiga DUO-mattorna som tillverkas för hand i Finland bär stolt spår av livet och flitig användning och är alltid en behaglig matchning till modern inredning. Mattorna vävs med yrkesstolthet av de bästa naturmaterialen och har mjuka färger och hänförande texturer.
DUO-mattorna representerar en tidlös formgivning och praktisk estetik och är både lättskötta och ekologiska – traditionell nordisk design när den är som bäst. 

Duo

TIDLÖS ESTETIK OCH YTOR
SOM SMEKER ALLA SINNEN

ELINA HELENIUS

Elina Helenius är en textilkonstnär med magisterexamen i konst från Konstindustriella högskolan (idag Aalto-universitetet). Helenius, som belönats i flera designtävlingar, är en formgivare med gedigna yrkeskunskaper och bred textildesignerfarenhet från arbeten med inhemska och utländska kunder. Helenius hämtar inspiration från den finländska naturen och skapar genuint tidlösa, vackra och praktiska textilier med kompromisslös stilkänsla.

POPCORN

Den ymniga POPCORN-mattan som leker med olika vita nyanser kombinerar högklassig ull med loopgarn av återvunnen bomull. POPCORN-mattans yta har rikligt med textur som utstrålar en sprudlande livsglädje och mattans handknutna fransar fulländar det luftiga uttrycket.

POPCORN-mattan är lika hemma i en avslappnad som i en elegant inredning. Den behagliga känslan bjuder in och lockar till att gå barfota för en fulländad upplevelse.

Inslag: 50 % återvunnen bomull, 38 % certifierad ull från Nya Zeeland, 12 % PES
Varp: 98 % ull, 2 % PES

Färger:


7171

 
Storlekar:

Bilder:

LATUA

Den tvåfärgade mattan med sitt eleganta mönster skapar en varm materialkänsla och intressant geometrisk rytm i inredningen. LATUA-mattan är också en frisk fläkt av nostalgi.
Mattans lågmälda mönster har inspirerats av naturen på vintern och snötäckta skidspår. Den underbart mjuka och tidlöst charmiga LATUA vävs av certifierad ull från Nya Zeeland.

Inslag: 100 % certifierad ull från Nya Zeeland
Varp: PES

Frger:

7177    7172    7173    7779
 
Storlekar:

Bilder:

RAE

Lätta och livliga RAE hämtar inspiration från vårens väderfenomen: vattendropparna som rinner nerför fönstret, hagelskurarna som trummar mot taket och vindens finstämda sus.
Mattan är skönt len under foten och genuint lättskött. Vävytan av tweedgarn är barmhärtig mot spåren av livet – småskräp och stänk döljs lätt i mönstrets lek. RAE-mattan med snyggt avslutade kanter och små, handknutna tofsar som en fin detalj erbjuds i fem lockande färgalternativ.

Inslag: 100 % certifierad ull från Nya Zeeland
Varp: PES

Färger:

7371    7971    7272    7373    7979
 
Storlekar:

Bilder:

HAIKU

Stilfulla och avskalade HAIKU av certifierad ull är som en dikt på tre rader. Den meditativt finkänsliga stämningen skapas av ytans rytmiska vävränder.
Minimalistiska och rofyllda HAIKU andas stilla skönhet och sprider en fridfull stämning. HAIKU ramar in de vardagliga funderingarna och skapar plats åt återhållsam harmoni.

Inslag: 100 % certifierad ull från Nya Zeeland
Varp: PES

Färger:

 
7171    7777    7272    7373    7979
 
Storlekar:

Photos:

VM Carpet DUO återförsäljare

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.