Kontaktinformation

Fabrik /
Kundservice

Tel. 0207 414280
0,1669 €/min + 0,0835 €

info@vm-carpet.fi

Outlet /
Showroom

Tammiston Ostospuisto
Sähkötie 2-6
01510 Vantaa

Tel. 020 741 4299
0,1669 €/min + 0,0835 €

outlet@vm-carpet.fi

Öppettider:
mån-fre 10-20
lör 10.00-17.00

30.4. 10-16
1.5. Stängt
9.5. Stängt 

Grossist

Södra Finland
Mike Jyränoja
Tel. 0400 273502
mike.jyranoja@vm-carpet.fi

Norra Finland
Henri Rajala
Tel. 050 490 2768
henri.rajala@vm-carpet.fi

Projektförsäljning

Projektförsäljningschef
Minna Kaukola
Tel. 045 224 2060
minna.kaukola@vmcproject.fi

Projektförsäljare
Minna Saarela
Tel. 040 626 5474
minna.saarela@vmcproject.fi

Projektförsäljare
Henry Kallio
Tel. 050 577 2204
henry.kallio@vmcproject.fi

Projektförsäljare
Outi Aalto
Tel. 050 434 7227
outi.aalto@vmcproject.fi

Kontakta oss

Din synpunkt är viktig för oss. Kontakta oss gärna om du har frågor eller om du vill ge oss feedback. Du bör också ta en titt på FAQ-sidan. Du hittar kanske svaret där.

Vanliga frågor

Är det något du fortfarande undrar över eller behöver mer information om? Vi har samlat svar på de vanligaste frågorna här. Om du inte hittar det du letar efter så hjälper vår kundtjänst gärna till.

Ryamattor tappar lite lugg runt kanterna efter tillskärningen. Oftast är det inte fråga om särskilt mycket lugg som lossnar, men om snittet är placerat just i lugglinjen kan det lossna lite mer lugg. I mitten av mattan lossnar ingen lugg. Att det lossnar lugg från kanten påverkar inte mattans utseende, så du behöver inte vara orolig.
Att det lossnar lite lugg innebär inte att mattan kommer att bli förstörd.

Ibland kan det i kanten på en ryamatta sticka ut en vit fibertråd mellan EVAPOLYTEX-baksidan och luggytan. Det är inte farligt, men tråden ska inte dras ut med våld. I stället ska du dra försiktigt i tråden tills det tar stopp och sedan klippa av den.

VM-Carpets alla slätvävda mattor har behandlats med ett smutsavvisande medel. Medlet som används vid behandlingen har utvecklats för att skydda mattornas yta, färger och fibrer. Skyddet förebygger fläckar och gör mattorna lättskötta.

Skyddsmedlet är en vattenlöslig fluorförening och helt ofarligt för hälsan efter att det har torkat på mattans yta. De är bara när skyddsmedlet sprejas på mattans yta under behandlingen som man bör undvika att andas in sprejdimman, eftersom medlet kan irritera andningsvägarna.
De verksamma ämnena i skyddsmedlet är fluorerade polymerer. Det är alltså inte fråga om perfluoroktansulfonat (PFOS), som hör till de perfluorerade alkylföreningarna. PFOS är skadligt för hälsan och förbjöds i EU-länderna 2008.

Eftersom skyddsmedlet är vattenlösligt bör behandlingen upprepas efter att mattan har tvättats. Då bör man iaktta de försiktighetsåtgärder som anges på flaskan.

Tyvärr kan du inte få den att se ut precis som ny igen, men om du borstar den med en borste med stadiga, runda piggar blir luggen tätare och tjockare och det tunnare lingarnet syns bättre.

I själva verket passar alla våra mattor med baksida även som heltäckningsmatta. Vi kan i synnerhet rekommendera ryamattorna för ändamålet. De är lätta att installera och det blir inga synliga sömmar. Slätvävda mattor, som Esmeralda och Retro, och sisalmattor passar också som heltäckningsmatta.

Vi säljer egentligen inga mattor till privatpersoner på fabriken, utan våra mattor kan köpas hos återförsäljare runt om i landet. För närvarande har vi en outletbutik i Rosendal i Vanda. Där hittar du förmånliga lagerutförsäljningar och en presentation av hela vår kollektion, inklusive nya modeller. Du hittar mer information på sidan ”Försäljningsställen”. Vid behov kan du kontakta vår fabrik för information om återförsäljare på din ort.

Återförsäljare

Våra mattor säljs av hundratals återförsäljare över hela Finland.

Ange din ort nedan för att hitta den närmaste återförsäljaren.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.