Vardagsrum

Med hjälp av mattor skapar du ett vackert utseende och önskad atmosfär i vardagsrummet, samtidigt som de dämpar ljudet i rummet.

Allt Vardagsrum

Med hjälp av mattor skapar du ett vackert utseende och önskad atmosfär i vardagsrummet, samtidigt som de dämpar ljudet i rummet.

Mattor till vardagsrummet

Vardagsrum och lounger får ett vackert utseende med mattor och de hjälper till att skapa önskad atmosfär. Textilier skapar akustik i ett utrymme med hårda ytor, väggar och golv som ekar, en matta dämpar därför ljudet i rummet. Ljudkvaliteten på musik eller en TV förbättras med en matta.

Som material till vardagsrummet föredras taktila naturfibrer som ull och linne. Luggmattor som HattaraSatine eller Viita skapar en mjuk atmosfär i rummet.

Baksidan håller mattan på plats även i rum med mycket rörelse, och i hem med barn och djur. Den höga kvaliteten på mattans baksida gör att den även är lämplig med golvvärme, mattan är utformad för att släppa ut värmen i rummet. Läs mer om mattans baksida.

Storleken på mattan i vardagsrummet planeras ofta i enlighet med möbler. Det bästa resultatet blir om du beställer en tillräckligt stor matta. Det är alltid bättre att välja en stor matta än två små. Mattan ska vara betydligt längre än soffan. Om mattan och soffan är lika långa, kommer mattan att se kortare ut än utrymmet när man tittar på soffan.

Mattan i vardagsrummet knyter ihop inredningen. Det är en god idé att placera mattan en del under soffan i ett stort rum, men också så att möblerna kan stå helt ovanpå mattan. En passande matta är lätt att ta hand om, och ska inte behöva flyttas ofta. Läs mer om skötsel av mattan.

På mattan är rummets funktion begränsad. På hemmets största golvytor som i vardagsrummet kan du göra rummet till ditt eget utan att begränsa rummet.

Inredningsbilder kan hjälpa dig att välja rätt storlek på mattan i vardagsrummet. Du kommer att märka att man i bilderna använder stora mattor för att skapa rätt atmosfär. Om du väljer mellan två storlekar, välj en större matta till vardagsrummet. Experterna i vår fabriksbutik i Vantaan  hjälper dig att välja rätt storlek.

Mattorna skapas enligt dina mått. Ofta är standardmattor inte lämpliga för alla hem. Standardstorlekar av mattor har varit desamma i årtionden, samtidigt har husets rum ofta omvandlas till öppna planlösningar med en kombination av vardagsrum, matplats och andra rum. Läs mer om skräddarsydda mattor.

Vi rekommenderar dessa mattor till vardagsrummet

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.