Matplats

När du väljer matta till en matplats så är det viktigt att den är enkel att rengöra, håller sin form och att den tål vatten.

Allt Matplats

När du väljer matta till en matplats så är det viktigt att den är enkel att rengöra, håller sin form och att den tål vatten.

Mattor till matplatsen

I matsalar och kök ger mattor ett mjukt intryck till rummet och skapar lämplig akustik. Det är viktigt att mattan vid en matplats är enkel att rengöra, att den håller sin form och är vattentålig. En vacker matta med fållad kant är väl lämpad för matplatsen. Kanten samlar lätt smulor och smuts. En mer platt vävd matta är lämplig för köket.

Mattan ska ligga på plats nära köksbänkarna. En högkvalitativ baksida håller mattan på plats och ökar mattans mjukhet. Läs mer om mattans baksida.

Till matplatser krävs det en matta i rätt storlek. Mattan under matbordet bör vara minst en meter bredare än matbordet. Mattan bör därför vara minst 50 cm längre än bordets på alla sidor. När mattan är tillräckligt stor ska stolarnas ben passa på mattan. VM Carpet skräddarsyr mattorna till minsta centimeter för att passa din matplats. Läs mer om skräddarsydda mattor.

Om det rektangulära bordet inte använder stolar på bordets ändar kan mattan vara symmetriskt dimensionerad till lämplig storlek.

Runda och ovala bord fungerar bäst med mattor av samma form. Mattan ska vara minst en meter bredare i diameter än det runda bordet. Med en matta under det runda bordet skapar du en ombonad inredning samtidigt som mattan känns bekväm under fötterna.

Matplatsen är inredd för underbara stunder. Ibland kan små misstag inte undvikas när man hanterar mat och dryck. En smutsavvisande behandling av mattan kommer att rädda dig från många fasor. Alla våra vävda mattor och baksidor har behandlats för att avvisa vätskor och smuts. Läs mer om vår smutsavvisande behandling.

Vi rekommenderar dessa mattor till matplatsen

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.