Pyöreillä muodoilla pehmeyttä sisustukseen

Mattoa valitessaan moni päätyy automaattisesti suorakaiteen muotoiseen mattoon, koska ne ovat yleisimmin käytettyjä. Moneen tilaan saattaisi kuitenkin sopia jopa paremmin pyöreä matto. Pyöreä matto sopii hyvin esimerkiksi epäsymmetriseen aulatilaan, jossa on ovia ja kulkuaukkoja useaan huoneeseen. Maton vahva muoto selkiyttää hankalanmallisen tilan.

Pyöreä matto sopii erinomaisesti myös pyöreiden ja kaarevien huonekalujen alle. Pyöreä matto pyöreän ruokapöydän alla tuo tilaan tietynlaista harmoniaa. Muista vain valita pöydän alle riittävän suuri matto, jotta myös tuolit mahtuvat olemaan maton päällä, kun pöydässä istutaan. Pyöreällä matolla kokoat myös pyöreän sohvapöydän ja nojatuolit kotoisaksi oleskelutilaksi tai lukunurkaksi.

Pyöreä matto sopii usein myös lastenhuoneeseen pehmentämään huoneen suoria kulmia ja luomaan miellyttävän leikkipaikan.

Pyöreä ja suorakaide voivat olla myös hauska yhdistelmä. Rohkea sisustaja asettelee eri muotoja vierekkäin tai osittain jopa päällekkäin.

Kun seuraavan kerran olet hankkimassa mattoa, mieti tarkoin, minkälaiseen tilaan ja käyttöön matto tulee. Ehkäpä pyöreä muoto olisikin perinteistä suorakaidetta parempi!

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.