Teemme tiivistä yhteistyötä maamme eturivin suunnittelijoiden kanssa. Tervetuloa tutustumaan!

Elina Helenius

Elina Helenius on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija. Hänet on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on esillä mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa. Teollisuustaiteen Liitto Ornamo nimitti hänet Vuoden 2012 tekstiilitaiteilijaksi.

Tunnusomaista Heleniuksen töille ovat yksinkertainen koristeellisuus ja aistikkaat väriyhdistelmät. Helenius kertoo pyrkivänsä ilmaisemaan töillään kauneutta ja tasapainoa. Asioita, joita suunnittelijan mukaan ei maailmassa ole liikaa.
VM-Carpetille Elina Helenius on suunnitellut mm. upean Laituri-villamaton.

Laituri / Design Elina Helenius

Liina Blom

Liina Blomilla on viidentoista vuoden kansainvälinen kokemus muotoilijana ja luovana johtajana. Suunnittelutyössään hän yhdistää tulevaisuudentutkimuksen, materiaali- ja tuotantotiedon sekä ajatuksen lopullisesta käyttökohteesta ja luo niiden kautta uusia, kestäviä ja mahdollisimman pitkäikäisiä ja sielukkaita tuotteita, innolla!

VM Carpetin kanssa Liina on voinut toteuttaa mattoja yhdistelemällä laadukkaita ja käytännöllisiä materiaaleja kuten villaa ja paperia, mutta myös suunnitellut kosteisiin tiloihin soveltuvia tuotteita ja kokeilla uusia, rohkeitakin tuotantoratkaisuja ja materiaaleja kuten metallia. Viimeisimpänä tunnustuksena hänen osaamisestaan on syksyltä 2016 MoOD AWARD –muotoilupalkinto Belgiasta.

Liinan VM-Carpetille suunnittelemasta Valkea-matosta suunnittelija sanoo näin:
“Ylellinen hetki talvi-illan kajossa, hiljaisuus, käperry lämpöiseen ja pehmeään.
Jokaisen suunnittelemani tuotteen takana tarina, materiaalien ja sidoksen leikki sekä ajatus lopullisesta käyttötarpeesta. Valkea-matossa on laatua, ripaus tuttua ja sen kudotussa pinnassa twistiä luovat villa ja paperi.”

Valkea / design Liina Blom

Jukka Rintala

Jukka Rintala on yksi Suomen kuuluisimpia muotisuunnittelijoita. Hänen yli 40-vuotinen työuransa hakee vertaistaan. Suuri yleisö tuntee Jukan parhaiten hänen ylellisistä ja upeista iltapuvuistaan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Mutta Jukan työ ei rajoitu pelkästään muotiin. Hänen herkän ja samalla voimakkaan kädenjälkensä voi nähdä myös kodintekstiileissä, sisustuskankaissa, matoissa, tapeteissa ja maalauksissa. Tekemisen monipuolisuus inspiroi Jukkaa. Hän pitää tiukasti kiinni omasta persoonallisesta tyylistään ja suunnittelijan vahvoista viivoista muodostuvat piirrokset siirtyvätkin usein täysin sellaisenaan erilaisiin tuotteisiin.

Jukka Rintalan ja VM Carpetin välisen yhteistyön alkamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu lukuisia toinen toistaan upeampia mattoja, joista suuri osa on ylellisiä villasta käsin tuftattuja nukkamattoja. Lisäksi Jukka on suunnitellut VM Carpetille perinteisiä räsymattoja. Yhteistyö jatkuu edelleen ja juhlavuoden kunniaksi luvassa on jotakin aivan uutta. Siitä kuulemme lisää ensi vuonna.

Hanna Korvela

Hanna Korvela on yksi Suomen arvostetuimmista mattojen suunnittelijoista. Kudotut paperinarupuuvillatrikoomatot, ylelliset tuftatut villamatot sekä kevyemmät ryijymatot muodostavat tuotannon
kansainvälisesti arvostetun perustan. Hanna Korvelan kantava ajatus asiakkaan tarpeiden aistimisesta määrittelee koko toimintatapaa.

Hanna Korvela merkitsee puhtaita materiaaleja, selkeää muotokieltä, korkeaa laatua ja harmonista kauneutta, joka yllättää voimallaan vuodesta ja vuosi- kymmenestä toiseen.

Hanna Korvelan VM Carpetille suunnittelema Aqua-matto on raikkaudesta ja puhtaudesta viestivä kudottu, kosteutta kestävä matto. Se sopii materiaaliensa puolesta niin kodin kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja parvekkeille kuin julkisten tilojen sauna- ja allasosastoille.

Eeva Mela

Eeva on helsinkiläinen muotoilija, joka jo vuosien ajan on johtanut Muotoilutoimisto RATIA:n taiteellista linjaa Ristomatti Ratian rinnalla ja jatkaa tänä päivänä toimiston muotoilujohtajana. Eevan kanssa uuden luominen on hauskaa, inspiroivaa ja ennen kaikkea tuotteliasta. Hän johtaa RATIA:n taiteellista linjaa ja vastaa projektien onnistumisesta yhteistyökumppaneiden kanssa. Yli kymmenen vuoden kokemus designista ja luja muotoilujohtajan ote näkyy varmana ja vahvana kädenjälkenä RATIA:n muotoilussa. Eevan kädenjälkeä saamme ihailla myös VM Carpetin uudessa vuoden 2020 mallistossa.