Nukkamatostani irtoaa nukkaa, onko tämä normaalia? Meneekö matto pilalle?

Kanttaamattomista nukkamatoista irtoaa jonkin verran nukkaa maton reunasta leikkauksen jäljiltä, yleensä nukan lähtö ei ole runsasta, mutta mikäli leikkaus on osunut juuri nukkarivin kohdalle, saattaa nukkaa irrota hieman enemmän. Keskeltä mattoa nukka ei irtoa eikä tämä reunan nukan lähtö vaikuta maton ulkonäköön eli ole huoleti, pienestä nukan lähdöstä matto ei mene pilalle.

Nukkamattomme reunasta tulee näkyviin valkoista lankaa. Purkaantuuko koko matto?

Nukkamaton reunasta saattaa joskus tulla esille EVAPOLYTEX-pohjan ja nukkapinnan välistä valkoista kuitulankaa. Tämä ei ole vaarallista, mutta lankaa ei pidä alkaa vetää ulos väkisin vaan leikata se pois siitä kohtaa, mihin saakka se varovasti vetäen tulee.

Kudotuille matoille tehdään lianhylkimiskäsittely. Onka käytettävä aine vaarallista?

Kaikissa VM-Carpetilla kudotuissa sileäpintaisissa matoissa on lianhylkimiskäsittely. Lianhylkimiskäsittelyaine on kehitetty suojelemaan mattojen pintaa, värejä ja kuituja. Suojaus ehkäisee tahraantumista ja tekee mattojen hoidosta vaivatonta. Suojauksessa käytettävä aine on vesiliukoinen fluoriyhdiste, joka maton pintaan kuivuttuaan on terveydelle täysin vaaraton. Ainoastaan maton käsittelyn aikana sumutettaessa suojakäsittelyainetta maton pintaan on varottava sumutteen joutumista hengitysteihin, joita aine saattaa ärsyttää.

Suojakäsittelyaineessa vaikuttavina aineina toimivat fluoratut polymeerit. Kyseessä ei siis ole perfluorattuihin alkyyliyhdisteisiin kuuluva perfluoro-oktaanisulfonaatti (PFOS), joka on terveydelle haitallinen ja jonka käyttö kiellettiin EU-maissa vuonna 2008.

Koska suojakäsittelyaine on vesiliukoinen, käsittely kannattaa uusia aina pesun jälkeen. Tällöin on syytä noudattaa suoja-ainepullossa annettuja varotoimenpiteitä.

Pellava/villanukkamattoni pellavalangat ovat hukkuneet villalankojen sekaan. Saanko matostani enää samannäköistä kuin se oli uutena?

Aivan uudennäköistä matosta ei käytön jälkeen enää valitettavasti saa, mutta kampaamalla matto tukevalla, pyöreäpiikkisellä kammalla nukka tuuheutuu ja ohuempi pellavalankakin tulee taas esille.

Soveltuuko joku VM-Carpetin matoista kokolattiamatoksi?

Periaatteessa kaikki pohjatut matomme soveltuvat myös kokolattiamatoiksi. Erityisen hyvin tarkoitukseen sopivat nukkamatot, joiden asentaminen on helppoa ja mahdollinen jatkosauma jää huomaamattomaksi. Mutta myös kudotut sileäpintaiset matot, kuten Esmeralda ja Marmori sekä Sisal-matot soveltuvat kokolattiamatoiksi.

Onko tehtaallanne vähittäismyyntiä?

Tehtaallamme ei ole varsinaista vähittäismyyntiä vaan mattojamme on saatavilla alan liikkeistä kautta maan. Tällä hetkellä meillä on Outlet-myymälä Vantaan Tammistossa. Sieltä löydät edullisia varastopoistoja sekä myös mallistomme kattavasti esiteltynä, mukaan lukien uutuusmallistot. Voit katsoa tarkemmat tiedot “Myyntipaikat”-sivulta tai tarvittaessa kysyä paikkakuntasi jälleenmyyjätietoja tehtaaltamme.