Vinkit makuuhuoneen maton valintaan

Mitä tunnet aamulla ensimmäisenä, kun lasket jalkasi lattialle. Onko vastassa kylmä, paljas lattia vai pehmeä, lämmin matto? Entä mikä saattelee askeleitasi illalla viimeisenä yöunille? Makuuhuoneeseen kannattaa valita pehmeästä materiaalista valmistettu matto, joka ulottuu sängyn alta reilusti sen molemmille puolille tai peittää koko lattian.

Matto makuuhuoneessa tekee huoneilmasta pölyttömämmän

Kärsitkö pölystä makuuhuoneessa? Moni ajattelee, ettei voi käyttää mattoja makuuhuoneessa pölyn takia. Kovapintaiselta lattialta ilmanvaihto ja liikkuminen tilassa nostavat kovalta pinnalta huonepölyn ilmaan, josta se kulkeutuu hengitysteihin. Maton tekstuuri sitoo huoneilmassa leijailevaa pölyä. Kun tilaan on valittu laadukas matto, joka ei sähköisty ja on helppo imuroida – huoneilma on pölyttömämpi ja terveellisempi hengittää.

Akustiikka makuuhuoneessa paranee matolla

Kaikki tekstiilit sitovat ja vaimentavat ääntä. Matto on iso ääniä vaimentava elementti kovaa kaikuvaa lattiaa ja muita kovia pintoja vastaan. Kaikuminen tilasta poistuu mattojen avulla. Kun makuuhuone on suunniteltu kahdelle tai useammalle, matot vaimentavat häiriöääniä. Nukkuminen makuuhuoneessa paranee maton avulla.

Valitse riittävän suuri matto

Saat kaikki hyödyt matosta makuuhuoneessa, kun valitset riittävän suuren maton. Akustiikka paranee ja tekstuurimainen iso pinta sitoo tehokkaasti huonepölyn. Pelkkää teknistä toteutusta matto ei tietenkään ole, vaan parhaat puolet löytyvät sisustamisesta. Esteettisesti oikean kokoinen matto kaunistaa makuuhuoneen. Makuuhuoneita on erikokoisia. Pohjoismaissa yleisesti parivuode on n. 180×200 kokoinen – siihen soveltuu erinomaisesti 200×300 kokoinen matto, joka sijoitetaan poikittain vuoteen alle. Ihanteellisessa tilanteessa sängyn jalkapäädystä ja reunoilta mattoa jää näkyviin 60cm jokaiselta reunalta, jolloin 200×300 kokoisella matolla mahdollisille yöpöydille jää tilaa.

Tilat ja makuuhuoneet ovat erikokoisia. VM Carpet valmistaa mattoja tilasi mitoilla. Suurin osa kaikista matoista tehdään mittojen mukaan.

Tutustu lisää makuuhuoneen mattoihin ja mittatilaamiseen.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.