Get in touch

Factory / Customer Service

Puh. 0207 414280
0,1669 €/min + 0,0835 €

info@vm-carpet.fi

Factory Store /
Showroom

Tammiston Ostospuisto
Sähkötie 2-6
01510 Vantaa

Puh. 020 741 4299
0,1669 €/min + 0,0835 €

outlet@vm-carpet.fi

Aukioloajat:
ma-pe 10-20
la 10-17

Wholesale

Etelä-Suomi
Mike Jyränoja
p. 0400 273502
mike.jyranoja@vm-carpet.fi

Pohjois-Suomi
Henri Rajala
p. 050 490 2768
henri.rajala@vm-carpet.fi

Project sales

Projektimyyntipäällikkö
Minna Kivelä
Puh. 045 224 2060
minna.kivela@vmcproject.fi

Projektimyyjä
Minna Saarela
Puh. 040 626 5474
minna.saarela@vmcproject.fi

Product Specialist

Tuotespesialistimme palvelee VM Carpetin mattoihin liittyvissä kysymyksissä ma-pe klo 10-20, la klo 10-17.
p. 040 550 9420

Take contact

Your feedback is important to us. Contact us if you have any questions or want to give feedback. You may also want to check out the Frequently Asked Questions section. The answer may be found there.

FAQ

Did anyone have something to think about or do you need more information on something? We have gathered answers to a number of questions. If this is not the case here, our customer service will be happy to help.

Kanttaamattomista nukkamatoista irtoaa jonkin verran nukkaa maton reunasta leikkauksen jäljiltä. Yleensä nukan lähtö ei ole runsasta, mutta mikäli leikkaus on osunut juuri nukkarivin kohdalle, saattaa nukkaa irrota hieman enemmän. Keskeltä mattoa nukka ei irtoa eikä tämä reunan nukan lähtö vaikuta maton ulkonäköön eli ole huoleti, pienestä nukan lähdöstä matto ei mene pilalle.

Nukkamaton reunasta saattaa joskus tulla esille EVAPOLYTEX-pohjan ja nukkapinnan välistä valkoista kuitulankaa. Tämä ei ole vaarallista, mutta lankaa ei pidä alkaa vetää ulos väkisin vaan leikata se pois siitä kohtaa, mihin saakka se varovasti vetäen tulee.

Kaikissa VM-Carpetilla kudotuissa sileäpintaisissa matoissa on lianhylkimiskäsittely. Lianhylkimiskäsittelyaine on kehitetty suojelemaan mattojen pintaa, värejä ja kuituja. Suojaus ehkäisee tahraantumista ja tekee mattojen hoidosta vaivatonta. Suojauksessa käytettävä aine on vesiliukoinen fluoriyhdiste, joka maton pintaan kuivuttuaan on terveydelle täysin vaaraton. Ainoastaan maton käsittelyn aikana sumutettaessa suojakäsittelyainetta maton pintaan on varottava sumutteen joutumista hengitysteihin, joita aine saattaa ärsyttää.
Suojakäsittelyaineessa vaikuttavina aineina toimivat fluoratut polymeerit. Kyseessä ei siis ole perfluorattuihin alkyyliyhdisteisiin kuuluva perfluoro-oktaanisulfonaatti (PFOS), joka on terveydelle haitallinen ja jonka käyttö kiellettiin EU-maissa vuonna 2008.
Koska suojakäsittelyaine on vesiliukoinen, käsittely kannattaa uusia aina pesun jälkeen. Tällöin on syytä noudattaa suoja-ainepullossa annettuja varotoimenpiteitä.

Aivan uudennäköistä matosta ei käytön jälkeen enää valitettavasti saa, mutta kampaamalla matto tukevalla, pyöreäpiikkisellä kammalla nukka tuuheutuu ja ohuempi pellavalankakin tulee taas esille.

Pohjatut matomme valmistetaan neljä metriä leveistä rullista, joten periaatteessa ne kaikki soveltuvat myös kokolattiamatoiksi. Erityisen hyvin tarkoitukseen sopivat nukkamatot, joiden asentaminen on helppoa ja mahdollinen jatkosauma jää huomaamattomaksi. Mutta myös kudotut sileäpintaiset matot, kuten Esmeralda- ja Aho- sekä Sisal-matot soveltuvat kokolattiamatoiksi.

Tehtaallamme ei ole varsinaista vähittäismyyntiä, vaan mattojamme on saatavilla alan liikkeistä kautta maan. Vantaan Tammistossa meillä on outlet-myymälä. Sieltä löydät edullisia varastopoistoja sekä myös koko mallistomme kattavasti esiteltynä, mukaan lukien uutuusmallistot. Voit katsoa tarkemmat tiedot ”Myyntipaikat”-sivulta tai tarvittaessa kysyä paikkakuntasi jälleenmyyjätietoja tehtaaltamme.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.