Liina Blom

Liina Blom har tjugo års internationell erfarenhet som designer och kreativ ledare. I sitt designarbete kombinerar hon framtidsforskning, material- och produktionskunskap med idén om den slutliga användningen. Med stor entusiasm skapar hon nya, hållbara produkter som ska vara så långvariga och själsliga som möjligt.

För VM Carpet har Lina kunnat skapa mattor genom att kombinera högkvalitativa och praktiska material som ull och papper. Hon har också utformat produkter som lämpar sig för våtrum och experimenterat med nya, djärva produktionslösningar och material som metall. Det senaste erkännandet av hennes expertis och kunskap är designpriset MOOD AWARD som hon fick hösten 2016 i Belgien.

Om Valkea-mattan som Liina designade för VM Carpet säger designern följande: “Ett lyxigt ögonblick på vinterkvällen, tystnad, ett lockande till det varma och mjuka. Bakom varje produkt som jag designar finns en berättelse, ett spel mellan material och vävbindning, och med en idé om den slutliga användningen. Valkea-mattan har kvalitet, något bekant och på den vävda ytan skapar ull och papper en twist.